Z vrha nebotičnika je vse lepše

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/ljubljana_12aaaaaaaa.jpg
There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/ljubljana_4_eee.jpg
There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/spletka.jpg

ljubljana 12aaaaaaaa

 

»Na Nebotičnik sva odšla, bližje soncu in modrega neba« ...

Res je - nekako z vrha nebotičnika je moje mesto zares širno, večje, veliko, največje.

 

Ditka Haberl je davnega leta 1969 kot glavni vokal z Belimi vranami prepevala o prelepem razgledu nad Ljubljano z ljubljanskega nebotičnika. Pesem je bila za takratne čase največji hit in tudi je bil razlog, zakaj je bil ta nebotičnik tako opevan. Še danes. Ljubljanski nebotičnik so zgradili daljnega februarja 1933, po naročilu Pokojninskega sklada pa ga je projektiral arhitekt Vladimir Šubic. Stavba je postavljena točno na mestu srednjeveškega samostana, gradbeniki pa so med začetnimi deli pri kopanju nekaj metrov pod površjem naleteli celo na vodnjak iz 13. stoletja. V temelje ljubljanskega Nebotičnika je vzidana tudi pesnitev Otona Župančiča: "Da naše zrno bo imelo leho in nam bo letina pod varno streho".

Ko so uradno odprli ljubljanski Nebotičnik, je ta objekt veljal za najvišjo stavbo v srednji Evropi oziroma do 2. svetovne vojne najvišja stavba na Balkanu. Leta kasneje je objekt začel žalostno samevati, vrh nebotičnika pa žalostno propadati. V njem je bilo nekaj stanovalcev, pa nekaj zobozdravstvenih delavcev, a terasa je bila po dolgih letih vedno zlorabljena, prazna in zanemarjena. Danes je temu drugače. Na vrhu nebotičnika je po dolgih letih zaživela prenovljena kavarna, ki je pred časom ponovno odprla svoja vrata za javnost. Višinski tlak, veter, pa tudi višinske cene. Na to ljubljansko višavje zahaja mnogo turistov, pa tudi cene so precej zasoljene. Za sendvič boste tam odšteli kar 7 €, za kave in sokove pa nekaj čez 2 €. Pa vse lepo in prav, saj je pogled nad Ljubljano iz vseh strani neba prav fantastičen. Prečudovit. Mojih nekaj fotk je nastalo v dokaj prevetrenem strahu, vrtoglavica in slabost mi nista dovolili, da bi na vrhu ostala malo dlje, zato sem se po pol ure ogledovanja kaj kmalu morala vrniti na zemljo. Hvala Bogu, saj bi drugače dobesedno omedlela od višine. Tudi Kreslin je nekoč napisal, da se od višine zvrti, samo verjetno je imel on druge misli kot jaz.

 

ljubljana 4 eee

 

Skratka, tista mala terasa, o kateri je nekoč prepevala Ditka, je zdaj velika terasa, na kateri uživa vedno več turistov. Ponosna sem na to mojo »predrago« Ljubljano. Tu sem se rodila in tu bom ostala in tu vedno srečam prečudovite ljudi.

 

avtor Geatv: spletkaspletka

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT