Marketinški maraton

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/animacija_crazy_shop.jpg
There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/popusti_1a.jpg
There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/prezgodnje_praznovanje_bozica-snezak_na_plazi_1a.jpg

animacija crazy shop

Trgovci so z leti postali pravi strokovni manipulatorji s kupci. Družno se dogovarjajo o tem, kako bodo čim hitreje, čim bolje in čim dlje oglaševali svoje artikle oziroma izdelke. Ni skrivnost, da imajo nekateri kartelna dogovarjanja glede cen in kako jih med seboj usklajujejo z različnimi oglaševalskimi akcijami.

 

Nič novega. Vsega tega smo že vajeni – raznorazni popusti (ki to niso!), akcije, ugodnosti, pa neverjeten preskok na internetno nakupovanje. Koga pa zanima, ali imamo za vse izdelke denar, važno je, da kliknemo na storitev in da se magične številke prenesejo na trgovca. Tudi če je blago slabo in nekvalitetno. Samo da se nakupuje in na veliko zapravlja, pa četudi potem bankrotiramo in najamemo kredit za nov avto. Internetna vaba po nakupih je ena najbolj varljivih potez, s katero kaj hitro ugotovimo, da imamo prazen bančni račun. A v večini primerov je potem že prepozno.

 

popusti 1a

Kupci in potrošniki smo vseh teh »fint« že navajeni. Vsaj nekateri, ki so ozaveščeni. Tudi tako imenovano »marketinško prehitevanje praznikov« je postala stalnica slovenskega tržnega prostora. Komaj smo pojedli martinovo gosko in novoletno sarmo, že nas trgovci vabijo k nakupu valentinovih srčkov in rož za 8. marec. Na veliko oglašujejo tudi velikonočne zajčke in letošnje poletne počitnice. Pa je komaj začetek februarja. Kaj kdo ve, kje bo recimo čez pol leta? Očitno trgovcem zmanjkujejo tla pod nogami in se oprijemajo vseh možnih rešilnih bilk v obliki trženja in privabljanja strank. Najbolje bi bilo, da si že zdaj voščimo srečno in zdravo 2015 in bo čez leto mir. Aja, pozabila sem vmes omeniti spet martinovanje in kokakolinega božička, ki nas vabi k zapravljanju že takoj po Dnevu mrtvih.

 

A pameten in ozaveščen potrošnik pozna vse trike in ve, na kaj mora paziti, kaj ga mora zanimati in kaj v danem trenutku resnično rabi. Za nakup se odločajmo preudarno, skupaj v družini. Naredimo si spisek, kaj bomo kupili med tednom in za koliko denarja, tega se držimo dosledno, sicer bomo hitro zamenjali pozitivni bančni račun v negativnega.

 

prezgodnje praznovanje bozica-snezak na plazi 1a

 

Avtor: spletka

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT