Božički že plezajo

bozicek 1bbbbb

 

Komaj smo se poslovili od pokojnih ob Dnevu mrtvih, so trgovci že v začetku novembra začeli svoj vsakoletni pohod. Posebej cvetličarji. Vsako leto ob istem času, takoj po 1. novembru, nas začnejo neumorno bombardirati z novoletnimi okraski. Angeli sreče, okrašene novoletne jelke, Marijine podobice, bunkice, snežinke, bleščice za novo leto ... Veliko religioznih podobic zlorabijo v trgovske namene. Pa mi kupci lahko vmes malo zadihamo? Ne. Ne smemo. Mi potrošniki ne smemo dihati, samo kupovati. Nekoč davno so nas učili in pripravljali na čas Miklavža v začetku decembra. To je bil čas miru in spokojnosti, čas, ko se je družina zbrala na kupu in pripovedovala zgodbe. Običajno smo si skupaj ogledali kak film iz stare zaveze ali o Jezusu. Vsi smo bili veseli, da bomo v majhne pletene košarice ali v kakšen svetleči darilni papir dobili suhe slive, bonbon, pomarančo, pa morda kako barvico ali barvanko. Milka je nastopila kasneje. Pa danes? Police v trgovinah pokajo po šivih od robe, takšne in drugačne, okraskov je vedno več. Tudi če jih ne potrebujemo, samo da se prodajo. Vse skupaj za 2 ali 3 €, čez teden dni pa okrasek razpade.

S sodobnim časom se je povsem izgubila decembrska praznična idila. Vse skupaj se začne odločno prehitro in pomen do božično-novoletnih praznikov se povsem izgubi. Ko nastopijo trije decembrski možje, smo že skoraj vsega siti in naveličani in komaj čakamo, da so prazniki mimo. Nakupovanje daril nas nervira, saj nas na vsakem vogalu pričaka pesem "Jingle bells". Pa december se niti ni začel.

V Ljubljani takole Božiček pleza po eni izmed trgovin že od oktobra ali začetka novembra, ne vem. Pa niti ni pomembno. Verjetno je tudi sam zbegan, kam paše in kdaj mora kam splezati. Sprašujem se, kdo sploh v Evropi pozna Božička in njegovo poreklo? Nihče ga ni poznal, dokler ga niso Evropejci uvozili iz Amerike in si ga več deset let lastijo v reklamne namene. Nas Evropejce je pred njim ob božičnem času obiskoval Dedek Mraz, ki je prihajal iz daljne Rusije in Sibirije in nas razveseljeval s skromnimi darili. Da ne bi čisto potonil v pozabo, se ga ponekod še spomnijo na kakšni šoli, čeprav ga v izložbah in na ulicah daleč prekaša kokakolin Božiček.

Nekje na spletnih straneh je zapisano takole: Trije decembrski dobri možje so na zunaj prijatelji, a med sabo tekmujejo. Človek se sprašuje, ali tudi med svetniki mora vladati tekmovalnost? Kam je odšla dobrodnost, skromnost, želja po obdarovanju? To pa je seveda zgodba za kdaj drugič.

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT