Kdo bi rad sedel na Slovenski cesti sredi prestolnice?

slovenska 3a

 

Ljubljana vsak dan doživlja takšne ali drugačne prometne in urbanistične spremembe. Prenove glavnih cest nekatere veselijo, drugi so nezadovoljni z županovimi odločitvami. Češ da namenoma onemogoča promet in s prenovami nekdo mastno služi.

Vedno več je pomislekov predvsem glede smiselnosti prenove Slovenske ceste sredi Ljubljane. Pred dnevi je nekdo sredi Slovenske dejal, da povsod po Evropi in svetu širijo ceste in pasovnice, le pri nas jih krčijo. Govoril je v tujem jeziku in verjamem, da je bil ogorčen. Umetno nameščeni drevoredi posušenih dreves in rumenih stolčkov na glavni prometni cesti v središču prestolnice bega tudi same Ljubljančane. Mnogi se sprašujejo, kdo bi rad posedal ob glavni cesti in pil sok ob izpušnih plinih avtobusov? In predvsem, kako bo to zgledalo na koncu prenove?

 

slovenska 2a

Do sedaj dovolj široko pasovno cesto so zdaj skrčili na dvopasovno, jo opremili z ležečimi asfaltiranimi policaji in naj bi jo razširili še za promenade in kolesarske steze. Ob teh širokih kolesarskih stezah so sredi glavne ljubljanske ceste namestili umetne rumene stolčke. Nekje na spletu je zapisano, da so te »slovenske« spremembe najbolj veseli kolesarji. Morda res, morda ne. Kdo bi vedel?

V medijih so objavili sporočilo Mestne občine Ljubljana, kjer je razvidno, da bodo Slovensko cesto po zapori najprej začasno polepšali z drevesi, stoli in klopmi. Predvidoma prihodnje leto se bodo lotili končne prenove glavne ljubljanske ulice, ki bo poleg širših pločnikov, kolesarskih stez in večjih javnih površin prinesla še drevored.

Skupaj s prenovo pa velja tudi nov prometni režim: del Slovenske ceste med Šubičevo in Gosposvetsko ulico je do nadaljnjega zaprt za osebni motorni promet, vozila bodo lahko le še dostavna vozila in javni prevoz. In kdo se vpraša tukaj, koliko obvozov bo treba narediti? Je uporaba javnega prevoza res tako nujna?

Začeta dela pomenijo le začasno ureditev, ki naj bi mesto menda stala 55.000 €. Obsežnejša prenova pa se bo predvidoma začela prihodnje leto, tako naj bi pojasnili na MOL. Takrat bodo začeli z zamenjavo dotrajane kanalizacije. V načrtu so še širši pločniki in kolesarske steze ter drevored. Vozni pasovi za javni promet, po katerih bo dovoz dovoljen tudi za dostavna vozila in goste hotela Slon, ne bodo strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje. In koliko nas bo stala celotna prenove Slovenske ceste? 3 milijone evrov. Verjetno si ta znesek Ljubljana lahko privošči.

 

slovenska 1a

Za zdaj bodo zaprli le dva prometna pasova in namestili nekaj rastlinja v koritih ter nekaj stolov oziroma klopi. Ampak še vedno se poraja vprašanje: kdo bi si želel posedati na klopci ob prometni LPP avtobusni postaji?

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT