Žensko telo - svetišče

cleopatra1

 

Drage bralke, spoštovane dame in dekleta!

Lepota in tekmovalnost sta prisotni že od nastanka človeštva. Žensko telo je bilo v začetku namenjeno zgolj oplojevanju in reprodukciji, z napredkom civilizacije pa se je med vrstami pojavila tekmovalnost, ki je oblikovala naše karakterne značilnosti in pisala se je novejša zgodovina. Od kosmate neandertalke smo ženske skozi vek in stoletja postajale vedno bolj mične, postavne, kar je posledično privedlo do tekmovalnosti. Bolj ko se je moderniziral svet, bolj se je od nas zahtevalo, da smo popolne, sposobne tako doma kot v poslovnem okolju. Pa malo preskočimo stoletja in se iz jame preselimo v dobo interneta ali kot ga mladi radi imenujejo »viralni« svet. Agresivne barve in kozmetika, oblačila, čevlji, popolna vitka postava. Vse to v zadnjem času vedno bolj oblikuje ženski svet. Ali če sem bolj natančna – obremenjuje. Popolne brezhibne računalniško obdelane postave so popolnoma preplavile internet in medije in vsaka ženska se bo tako ali drugače začela primerjati z neko Victorio Beckham, Kim Kardashian (?), Beyonce, Lady Gaga. Popolna norost in nerealnost. Mlada dekleta tako dobijo za vzornice dobro prekaljene in dobro situirane gospe, ki so že v zrelih letih. In mladostnice po tem vzoru pričnejo preoblikovati svoja telesa, ki so same še v fazi rasti in dozorevanja. Socialna omrežja in kompletni virtualni svet so izmislili vrsto novih besed, potez, dejanj, ki v popolnosti rušijo samopodobo in samozavest tako fantov kot deklet. Kar lahko brez zadržkov imenujemo internetno posilstvo. Tudi tisti odrasli, ki so že preboleli mladostniške krize in puberteto, se hitro ujamejo v pasti interneta. Načet je tako naš duh kot naše telo. Prenekateri samooklicani prevladujoči rumeni mediji sami ustvarjajo popolne slike deklet, istočasno pa jim ponujajo psihološke nasvete in samopomoč, kako shujšati ali priti iz krize. In se celo sprašujejo, zakaj je tako?! Norost brez primere. Vsaka ženska se mora že v fazi oblikovanja – to je v puberteti, začeti spoštovati. S pomočjo staršev oziroma svojcev. Začeti mora spoštovati svoje telo, kožo, postavo - točno takšno, kot jo ji je podarila mati narava. Vsiljevanje prehranskih dopolnil in kvazi bio hrane ni in ne bo nikoli zdravo življenje. Res je, da sta zdrava prehrana in rekreacija bistvenega pomena za naše zdravje, a žal imamo vedno bolj napačno predstavo, kaj je zdravo življenje in pod kakšnimi pogoji ga sploh lahko živimo. Predstavljajte si, drage bralke, da je vaše telo eno veliko božansko svetišče, pred katerim se bo klanjal cel moški svet. V prvi fazi se mora ženska spoštovati sama, šele nato jo bodo spoštovali drugi. Tu mislim tako na partnerja kot na ostale družinske člane, sodelavce in prijatelje. Vsaka vaša poteza naj bo dobro premišljena poteza. Pozanimajte se, kje zares prodajajo ekološko pridelano hrano, najdite si svoj kotiček v naravi in pozabite na psihotične anoreksične obraze na socialnih omrežjih. Vsiljevanje svojih obdelanih fotografij kaže na osebe, ki so potrebne psihološke pomoči. Ne sledite jim.

Podaljšani odebeljeni nohti, povečane ustnice in prsi, nenormalno ozek pas, strgane hlače, zlikani lasje, - vse to vas ne bo privedlo do boljše in lepše osebnosti. Dobra oseba boste postale šele, če boste dobre po srcu in duši in delale dobre stvari. Morda se bere preveč klišejsko in zlajnano, da lepota izhaja iz naše notranjosti, a to je pač tista prava življenjska neizbrisana resnica. Res je, da je potrebno žensko telo negovati, vendar ne s tepeži in kirurškimi noži. Začnite dan s kakšno zeliščno kremo, čajem, očarajte bližnje s kakšno prijetno parfumsko vodico, privoščite si oljne kopeli, preberite vmes dobro knjigo in tekmujte v znanju. To skrivnost skrbno hrani marsikatera uspešna ženska.

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT