TUJEC V MENI

kri15a

 

 

Kri je nekaj najdragocenejšega, kar lahko ponudimo in podarimo človeku. Je neprecenljivo nenadomestljivo zdravilo, ki rešuje življenje.

Pred več kot letom dni sem uživala navaden spomladanski dan. Bil je sicer turoben, nisem niti slutila, kaj bo prinesel. Kot strela z jasnega se je moje telo nenadoma uprlo in nepričakovano me je prizadela huda bolezen. Nikoli v življenju si tega nisem mislila in pričakovala. V tistem trenutku se ni spremenilo življenje samo meni, temveč tudi mojim bližnjim. Solze, žalost, strah, trpljenje, negotovost, kaj se bo zgodilo, je begala mene in celo mojo družino. Kar nekaj minut sem potrebovala, da sem dojela, da se bo od tega trenutka vse, kar sem gradila, postavilo na glavo, da ne bom nikoli ista kot sem bila. Solze so oblivale moje bližnje, v moji glavi pa strašen nemir in pričakovanje, kdaj bo vsega konec, kdaj bo prišla rešitev. Proces zdravljenja je bil kar dolg, vmes pa so prišli še nepričakovani medicinski zapleti, ki so še bolj zakomplicirali situacijo. Ob meni je bila mama, me držala za roko in me božala po laseh. Še danes čutim ta njen dotik tolažbe, čeprav je bila prestrašena bolj kot jaz. Življenje je pač kruto, neizprosno in zvedela sem, da bom za preživetje nujno potrebovala transfuzijo krvi. Zdravnikova odločitev je bila v tistem trenutku edina smiselna in prava rešitev, samo da bo ta negotovost čim prej mimo. Nenadoma sem v tistem težkem pričakovanju v žilah in na rokah začutila nekaj hladnega, nad mano so visele cevke, v katerih se je pretakala kri. Oblile so me solze žalosti in sreče hkrati, ni besed, ki bi opisale ta občutek. Vsa nemočna sem opazovala kapljico za kapljico, kako so počasi drsele v mojo žilo. V meni se je prebudilo nekaj, še sama ne morem in ne znam opisati, kaj. Prvo, kar mi je padlo na misel je bilo to, čigava je kri? Od koga se v meni preteka kri? Kako se mu bom lahko zahvalila, me bo ta kri rešila? Minute so se vlekle v ure in minila sta dva dneva. Kri se je mogla po besedah zdravnika »prilagoditi«. Veliko krvi sem izgubila. Morali so mi jo nadoknaditi, da me ohranijo pri življenju. Naslednje jutro je posijalo sonce in ob meni se je zbudila mama. Njen bled obraz je izražal skrb, ali se je kri že »prijela«, ali bom preživela, ali bo vse dobro. A nekdo v univerzumu ima z menoj očitno še načrte za naprej, tako da je dobljena kri v meni pomenila srečen konec. Žal nikoli v življenju ne bom izvedela, kdo je zame daroval kri. Kdo me je ohranil pri življenju, zato mu tukaj na tem mestu izrekam vso hvaležnost, tako v mojem imenu kot v imenu vseh, ki me imajo radi. Hvala ti, tujec, kdorkoli si.

Če imate kakorkoli možnost, darujte kri in podarjajte življenje, nikoli ne veste, kdaj jo boste potrebovali tudi sami.

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT